Ръст на тежките катастрофи у нас отчитат от МВР.  През

...
Ръст на тежките катастрофи у нас отчитат от МВР.  През
Коментари Харесай

Колко опасно е да си пешеходец в България?

Ръст на тежките произшествия у нас регистрират от Министерство на вътрешните работи.  През последната година се е нараснал и броят на ранените при пътни произшествия. По-малко обаче са починалите. 

Най-много тежки произшествия са станали в Пловдив – над 800, последван от София и Варна – с по над 700.  Най-малко са в Силистра, Ямбол и Перник. 

Там пътните произшествия са под 100. 

И още – денем са станали над 100 тежки произшествия. За съпоставяне – през тъмната част на денонощието те са 802-е, а на смрачаване 190. 

Kръгово на СПС е най-опасното кръстовище в Пловдив. На него за година са зародили седем тежки произшествия с 12 потърпевши.

" Да си пешеходец  в града под тепетата, е същинско тестване “, споделя пред bTV Красимир Спасов.

" На зелен светофар, на пешеходна пътека, щеше да ме блъсне автобус. Знаеш ли какво ми вика?! " Не те видях “, споделя още мъжът.

Най-много пътни произшествия са регистрирани на булевардите " Санкт Петербург " и " Освобождение ". Пловдив е един от градовете с най-вече пътни контузии.

" Обикновено карам извънредно постепенно и постоянно си мисля, че не съм с преимущество. Защото напрежението на пътя е голямо “, споделя пловдивчанката Надежда Василева, водач.

От полицията прецизират, че най-често тежките произшествия у нас са след несъобразена скорост и рискови маневри от страна на водачите.

" Водачите най-често нарушават закона за придвижване по пътищата, по-късно са пешеходците. Основно потърпевшите при ПТП са водачите в дейна възраст – от 25 до 64 години “, изясни Мария Ботева от ГДНП.

Призивът е без значение дали сме водачи, или пешеходци, постоянно да се оглеждаме и да се съобразяваме с разпоредбите, тъй като това може да коства живота ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР